Dziś : Poniedziałek 25 Września 2017 roku Imieniny :Aureli, Kamila, Kleofasa najlepsze Życzenia dla solenizantów
GłównaForumLinkiDownloadsTematyWyślij NewsTop 10

Menu strony

  • Strona główna
  • Ankiety
  • Stories Archive
  • Content
  • Do Druku
  • Dziennik
  • Encyklopedia
  • Forums
  • Fungames
  • Funpictures
  • Funvideos
  • Recenzje
  • Rekomenduj Nas
  • Statystyki
  • Szukaj
  • Twoje Konto
  • Private Messages

  • Login

    Pseudonim

    Hasło

    Nie masz jeszcze konta? Możesz sobie założyć. Jako zarejestrowany użytkownik będziesz miał kilka przywilejów.

    Teraz Online

    Aktualnie jest 115 gość(ci) i 0 użytkownik(ów) online.

    Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj

    Ankieta

    Jedzisz na wakacje ?

    Góry
    Morze
    Jeziora
    Zostaje w domu



    Wyniki | Ankiety

    Głosów 136

    Neostarda

    Tak wiec ktoregos pieknego dnia postanowilem sobie zmienic sdi na neosrade ... i tu sie zaczely moje boje :

    Koszty : 150 pln - przejscie z sdi
    Abonament - 199 m/c
    Predkosc 512/128 kbps

    W biurze konsultanckim (0800102102 - bezplatne) zostal mi podany termin instalacji : 16.09.02 godz. 14-16 .
    I tak sobie czekam danego dnia (sdi mam juz od rana odlaczone - mysle se dobrze jest juz jestem wpiety w centrali na neostrade), jest juz godz. 17, a tu monterow cosik nie ma, lecz spotykajac swoja sasiadke dowiaduje sie, iz byli ale o godz. 11 !!!!!! .
    No to fru - dzwonie do biura, a oni mi na to, ze montezy wpisali - brak dostepu do lokalu !!! . Tlumacze mi, ze pomylili godzine, w koncu dostalem rezerwowy termin - za dwa tygodnie...hue hue . Mowie - dobra poczekam jeszcze, ale wlaczcie mi to sdi ponownie, na to uprzejmy pan informuje mnie, ze centrala jest juz przebudowana i bede bez sieci dwa tygodnie .
    W tym momencie moja zonka zdenerwowala juz sie na dobre i wkroczyla do akcji ) . Po wielu telefonach w rozne miejsca wyegzekwowala montaz na nastepny dzien .

    Nastepny dzien (the day after) .
    Godz. 10:00 - przychodzi monter
    Pamietajcie aby przygotowac wszystkie gadzety od sdi (trzeba zdac natychmiast) .
    Instalowane mamy dwa urzedzenia - jedno to cos w rodzaju switcha na telefon i modem ... no i modem ofcoz .
    Mily pan pokazuje nam na swoim laptopie jak ladnie wszystko dziala , dostajemy CD instalacyjny i pakietow umow - w sumie 14 podpisow !!!!!!
    Pamietajcie o dokupienia tzw. skretki do sieciowki, bo oczywiscie nie dostajemy tego na wyposazenie .
    Jak mozna bylo przewidziec instalacje na swoim kompie musimy dokonac sami juz wyjsciu montera .

    Ostatnio byl tu artykul o problemach na 98/Me - NIEPRAWDA - na XP tez sa probsy z aplikacja - albo sie nie uruchamia albo zawiesza ...egh ...
    Na dodatek po polaczeniu, oprocz ikony w trayu, mamy okienko na pasku zadan (caly programik do obslugi neo jest wykonany we flashu), ktorego za cholere nie mozna sie pozbyc (( .
    Kolejny minus , to to ze nie mozna dac polaczenia do autostartu - za kazdym razem po restarcie trzeba wlaczac recznie polaczenie .... i cierpliwie czekac az uruchomi sie fiksujacy program. :/

    Ale znalazlem na to sposob :
    1. Odinstalowywujemy caly pakiet neostrady.
    2. Kasujemy katalog [wandaoo] w program files .
    3. Tworzymy nowe polaczenie (analogicznie jak dla sdi)
    4. Wybieramy polaczenie szerokopasmowe i dalej jak w zwyklym trybie podajemy swoje l/p do sieci .
    5. Ustawiamy opcje polaczenia - w/g wlasniego uznania .
    6. Jesli kcemy pakujemy to polaczenie do autostartu

    Dzieki temu nie mamy juz tego wqrw... programiku , mamy polaczenie w autostarcie ... jedyny probs to , ze po restarcie nadal trzeba czekac okolo 60 sek. az zacznie sie laczyc .

    Osiagi :
    IP - jak wiadomo dynamiczne niestety, w klasie 80.50.40 .* i 80.50.60.* . - zmienia sie co 24h .

    IRCnet - niestety mamy r

    Najdziwniejsza rzecz - speedy dziwnie spore jak dla 512 kbps :

    Transferred 5 files totaling 17 960 955 bytes in 03:51 (110,66 KBps)
    Transferred: 01-best_company-living_(b1_reverb_unsummer_mix)-1real.mp3 10 824 943 bytes in 01:35 (110,46 KBps)

    Podobno tak jest na poczatku, a potem dziala juz nominalnie , czyli 50-60 KBps ... ale poki co siem ciesze )) .

    Osobny problem to postawienie sieci LAN na neostardzie, jako ze wyglada to troche inaczej....ale udalo sie )) .

    Ale sie rozpisalem ....

    Pozdro

    Dodane: October 8th 2002
    Recenzent: Petex
    Wynik:
    Odsłon: 2065
    Język: english

      

    [ Powrót do indeksu recenzji | Komentarz końcowy ]


    Neostarda
    Wysłany przez griffin dnia 2011-11-24 18:38:34
    Mój wynik:


    fake tag heuer sleeves In case you are a petite woman and you may opt for some design of attire than could make you appears taller and may make you appears good For anyone who is hourglass form you may opt for some type of attire that will highlight your waistline cheap rolex watches and also the 1 piece attire could be your very best selection Costs may also be critical elements you need to contemplate when you're choosing out your prom attire You must have a appear in the on the net store to discover additional options of prom attire you are able to conserve income and may discover the 1 of one's tastes Night attire are destined to become very hot within this summer time rolex replica You are going to see numerous wonderful night attire on-line store for you personally to think about cheap bvlgari replica ladies watch cheap replica watches tag zenith watches replicate Attending some type of formal


    Neostarda
    Wysłany przez griffin dnia 2011-11-24 18:38:24
    Mój wynik:


    celebration attire like wholesale prom attire in the most aggressive premiums It isn't feasible for merchants to appoint a designer who may make styles for them and thereafter they are able to get these styles created as it's going to price them a whole lot and eventually will outcome right into a substantial cost for your gown therefore style So cheap party dresses by picking wholesale attire on the net they conserve not merely their very own dollars but additionally of their clients All of the attire at these shops like wholesale night attire wholesale prom gowns formal dresses cheap wholesale bridesmaid attire or any wholesale celebration attire are developed by freelancer designers that are very proficient Stores then offer these attire at affordable fee but earning a fantastic revenue on their sale cheap prom dress ball gowns and evening dresses retro prom dresses



    Neostarda
    Wysłany przez Anonymous dnia 2005-05-08 21:34:59
    Mój wynik:


    a jak meo 2048 :-) 2 Mbits


    Neostarda
    Wysłany przez Anonymous dnia 2005-02-19 20:16:17
    Mój wynik:


    Ja mam 1Mbit i narazie nie nazekam


    Neostarda
    Wysłany przez Anonymous dnia 2004-09-23 09:34:47
    Mój wynik:


    Jest super


    Neostarda
    Wysłany przez Anonymous dnia 2004-09-23 09:29:59
    Mój wynik:


    Jest super


    Neostarda
    Wysłany przez Anonymous dnia 2004-04-12 13:39:23
    Mój wynik:


    a kiedy Tepsa za 40 zeta miesiecznie da 1Mbits/s ?


    Neostarda
    Wysłany przez Anonymous dnia 2002-12-06 07:04:05
    Mój wynik:


    Jak to już bywa z TePsA nie wygląda sytuacja tak różowo :(
    już zaczyna się sypać :((
    awarie wystempują jedna po drugiej i trwają całe tygodnie
    działy obsługi klienta odsyłają od Anasza do Kajfasza
    czyli:
  • ta awaria nie dotyczy naszego miasta trzeba zglosić to w Warszawie
  • ta awaria nie dotyczy Warszawy proszę dzwonić do swojego miasta
  • a szary czlowiek płaci, płaci, płaci a netu jak nie było tak nie ma


  • A.C.C. Piotr Jan Podleśny
    narccomp
    Blue-Gin.Net

    Blue-Gin.Com